My Mr/Mis V.V.I.P ma Friends Forever

LETs : Exchange Links !!

Saturday, May 7, 2011

Life as Retail Management Trainee Part 1



Assalamulaikum...

salam buat semua...
lama tak update tentang diri ini...
sudi kiranya maafkan diri ku...
hehe..Oops terskema....LT nak berterus terang....
sekarang...LT buat apa....kalau kowang nak tahu....LT
adalah salah sorang graduan....1st mahu mintak maaf kat fahmi....
hope dia bace.....LT baru menamatkan pengajian dlm bidang TET...
tidak mahu bergelar graduan tanam anggur...
setelah dapat interview...LT terima...tawaran kerja
...di ibu kota
berkerja sebagai..Retail Management trainee...
Location rahsia....kalau diikutkan memang LT..
sudah lari dari bidang LT

tapi dia still berkaitan dengan customer service..
so takdelah lari sgt.

susah nak cari keja...so LT time je lah...hurm
tapi still mencari ..dan berusaha....hurm LT bukan dak pandai
and D bomb....2 be honest....cgpa pun tak gapai 3...tapi LT dah berusaha..
juz its not ma luck....( ayat pujuk hati yang lara )
LT ikut flow je sekarang...tentang gaji..pulak...
boleh lah setakat nak hidup....:)
kena bahgikan ape yang patut....nak demand tak boleh...sgt..
tapi tahu tak ape yang best.....jadi RMT...dalam receipt ade
nama sebenar LT...
kalau customer nak buat return barang etc....
dulu mase habis sekolah tak pernah jadi cashier...skrg
LT dapt jadi .hikhiks...selain tu LT adalah pembantu kepada
store manager...outlet...
...cuma keje nih penat...shift...takde masa....
semua limited.......byk benda nak kena tahu...
dari segi operation....sbb LT jugak salah sorang Key Holder..

nanti LT sambung lagi eh....setakat ni..
( kalau rajin )



OOops : lupa pulak...LT nak ucap selamat hari ibu...
hope ma mum suke Beg yg LT belikan...penat LT
berkejar jalan kaki dari medan tunku ke sogo..
....esok nk suprise...heheh....
tak silap 8 may .....ade mcm2 pendapat ttg hari ibu..
tapi bagi LT...niat LT....mmg wajar ade hari ibu....yg disambut
semua org....tapi ape salah bgi dia rase dihargai,...

Aisyah bahawa Rasulullah bersabda: "Melihat pada tiga perkara adalah ibadah. Melihat wajah ibu bapa, melihat al-Quran dan melihat lautan." - (Riwayat Abu Nuaim) dan ditambah dengan "Melihat Ka'abah". - (Riwayat Abu Daud).

sumber copy ayat atas dari sini ...:JOM KLIK.. from billy...





notakakikudibibirmu....

saya bukan CIKGU...
saya bukan JURURAWAT
yang balik opiz hour...
.....
mungkin sy bukan yang TERBAIK...
dan sy tahu ada yang lebih BAIK...
untuk AWAK...
....




pssst : be strong...
for future outcomes...
LT ingat Mr F lawat LT
tapi bila PK balik....
LT salah org...huhuk
malunye..

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BLOGGERS CHAT ROOM