My Mr/Mis V.V.I.P ma Friends Forever

LETs : Exchange Links !!

Tuesday, November 8, 2011

antara waktu dan pilihan

assalamualaikum....semua pengunjung blog...
dan yang sedia menanti dan membaca...
maaf masa selalu cemburu kan ai....hiks....
nak share simple quote...tuk kawan2...semua...
ada antara waktu....ade org benci kita...
ada masanya org orang tak benci kita....
tapi mungkin ini sebabnya...
renung renungkan.......
percaya 100% jangan....
ada benarnya ...jugak..









jom amalkan..






Dari Aban bin Osman, bahwa Nabi saw. bersabda: “Sesiapa membaca ‘BISMILLAAHIL LAZII LAA YADURRU MA’AS MIHI SYAI’UN FIL ARDI WALA FIS SAMAA’ WAHUWAS SAMII’UL ‘ALIIM’ (dengan nama Allah, dengan nama-Nya tidak akan berbahaya sesuatu yang ada di bumi mau pun yang ada di langit, dan Dia Maha Mendengar lagi Maha Mengetahui) sebanyak tiga kali, maka dia tidak akan ditimpa musibah hingga malam hari, dan sesiapa membacanya di waktu malam maka tidak akan ditimpa musibah hingga pagi hari, dengan izin Allah.” (HR Ahmad no 497) Satu ketika Aban bin Osman telah ditimpa musibah mendadak di mana dia telah ditimpa penyakit lumpuh. Sahabat hairan mengapa Aban boleh mengalami musibah mendadak, padahal dia yang telah meriwayatkan hadis doa menolak musibah. Maka Aban bin Usman dengan jujur mengakui bahwa pada hari itu dia telah terlupa membaca doa tersebut. Subhanallah.



tentang keja :

ALHAMDULILLAH aku hampir sebulan keja..
cume sedey gaji lambat masuk lak...hurm
aku dah pandai guna ubs stock control...
aku rase uitm patut suruh dak cos bba belajar benda2 camni..
at least diaorg tahu...
skill kot...hurmm masih cuba mencari
pekerjaan lebih baik..
buat masa sekarang cari pengalaman lu...
as ...

MINAH KILANG



tentang cinta :

tak mahu obvious cerita sgt tentang
personal love life.
setakat lebih senang mcm ni...
i bukan artisss OK :P
mr F dah selamat tet....
mr kacak ade jelagi...
mr A bzz dgn keja kots
mr anime...diam membisu...
skrg cume mau having fun..
and be happy..
pada org yang tak pernah nak hargai...
aku...
sila baca ini....








lagu bawu... d layan..
rase mau menari2....heheh...
happy mood song.....





sesaper yang sedey,...tuh..
layan lagu nih...

be strong OK..:)



lagu nih pun best...
ade mesej..tersendiri...
mu fav band ..nickelback...do LISTEN OK...PEACE 2 the nation...




notakakikudibibirmu...

kurangkan hasad dengki...
nk berdakwah boleh...
jika sampai nak malukan...
seseorg di public....
ape citer...muka buku ka..
bukukauada,,bukulalika...notakakika..
....berdakwahlah secara berhemah..
islam itu mudah...tiada paksaan..
yang jelik itu dari ku...
yang baik itu dariNYA...
menulis apa yang kubaca,,,dan lihat..dengar..
blog nih relaks,,,jerrrr okeyh....;)
tengs for visit
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BLOGGERS CHAT ROOM