My Mr/Mis V.V.I.P ma Friends Forever

LETs : Exchange Links !!

Saturday, March 15, 2014

Kiasan Hati : Jodoh berdua





Assalamualaikum .....
Tajuk yang agak epik untuk tahun ni....
Terlalu byk sahabat LT bakal menjadi raja sehari...
Alhamdulillah bertambah lagi umat Nabi Muhammad
and it will be the less ' anak haram ' in ummah...

Photo: Perkara yang sensitif, elakkan bertanya melainkan empunya badan sendiri yang ingin berkongsi cerita. Tak susahpun jaga hati orang lain.

Disaat kita beria ataupun sudah bergelar isteri/suami ...
Wajarlah antara kalian menghormati perasaaan rakan yang lain...
Tak salah nak beria or over excited tapi janganlah keterlaluan/riak...
sehingga mengabaikan perasaan rakan lain....

Bersendiri bukanlah satu kelemahan...
Insan yang sendiri dalam erti kata lain seorang berdikari ...
mereka adalah yang paling kuat...menghadapi segalanya dengan ketentuan yang ESA..

antara Sebab kukuh untuk terus BERUSAHA untuk pencarian CINTA ...

1. Cantik itu SUBJEKTIF 


Tidak susah untuk jumpa seseorang yang akan cakap '' I love you "
untuk jumpa seseorang yang bermaksudkan....itu yang PAYAH...
tapi bila kamu berjumpa..., don't rush...easily...TAKE ur Time...
Cari seseorang yang tidak malu untuk mengaku....' yer saya RINDU awak '
Seseorang yang tahu kamu tidak SEMPURNA...tapi akan menghargai kamu dengan apa adanya..
seseorang yang bukan sekadar meLAFAZkan...tapi yang mampu memBUKTIKAN...
seseorang yang ingin berNIKAH dengan kamu.., yang dapat terima disaat keKEDUTAN di wajah yang mula memamah usia , rambut yang makin putih ...namun masih tetap ingin cintai kamu...bukan sekali..
BERULANG KALI...

Remember orang yang betul2 sayang kamu...bagi mereka kamu yang terbaik, tercantik dah bagi mereka...
bukan kerana mereka buta tentang kelemahan kamu...tapi mereka telah benar-benar melihat akan keindahan jiwa anda....'' beauty captures attention  , personality captures the heart ''

2. hak untuk BAHAGIA ditangan anda...


Jangan sesekali meletakan KUNCI kebahgiaan didalam POKET seluar dalam orang lain...LOL..
Hubungan bukan lahir dari KUASA orang lain . Ia adalah tentang perjanjian dua hati tentang CINTA dan rasa HORMAT . Jangan suke suka jer nak hidup dalam orang lain punya FANTASI....Kamu perlu ada ada ruang dan buat apa yang kamu rasakan SESUAI , TEPAT walaupun ada yang memBANTAH , ia tetap HAK kamu.... konsep dia mudah .MEMBERI tapi jangan sampai diperGUNAKAN...MENDENGAR tapi jangan sampai perasaan sendiri , keinginan sendiri tenggelam....voice OUT...:)

'' Never apologize for what you feel and what you don’t feel; that’s a betrayal of your truth.  No matter how much advice people give you, sometimes you have to feel things out for yourself, make decisions on your own, experience things firsthand, and build your own conclusions from the ground up the old fashion way ''


3. Kebebasan untuk menyintai 


Cinta itu salah satu nikmat yang ALLAH s.w.t . Maka hargailah ia...kerana ia juga kurniaanNYA...
Ia ibarat udara...untuk bernafas...
Komunikasi amat penting , bukan sekadar satu elemen dalam hubungan tapi itu lah yang paling utama.

 ( Because we do not always need a busy mind that speaks, just a patient heart that listens...)

So , Open your heart and let love out.  Love people.  Love experiences.  Love yourself.  And Let Go/ignore who try to stop YOU...for LOVE or searching for LOVE...

4. keberanian untuk menghadapi kehidupan.

 
'' You must lose your fear of being wrong  '' , Bila kita melakukan sesuatu yang salah ia bersamaan 10 kali lebih produktif dari tidak berbuat apa-apa.
 Even when things don’t work out, they do.  Because in the end, experience is what you get when you didn’t get exactly what you wanted, and experience is often the most valuable thing you have to give. Pengalaman itu lagi penting...
So don’t be too timid and squeamish about your actions.  Don’t let someone scare you out of failing forward.  All of life is an experiment.  The more experiments you make the better.  Either you will succeed or you will learn the next best step.  Win-win...so Don't give UP...
mari layan gambar GOOGLE







Notakakikudibibirmu :  if someone expects you to be someone you’re not, take a step back.  It’s wiser to lose relationships over being who you are, than to keep them intact by pretending to be someone else.  (to be continue )  



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BLOGGERS CHAT ROOM